Monday, December 18, 2006

Raportul asupra dictaturii comuniste

Raportul Tismaneanu este publicat integral (663 de pagini) la urmatoarea adresa: http://www1.hotnews.ro/arhiva_avt/raport_tismaneanu.pdf

Pentru toti tinerii care nu au avut cunostinta a ceea ce a fost de fapt comunismul, citirea acestui raport este obligatorie pentru intelegerea a ceea ce a mentinut Romania la stadiul de epoca de piatra, pentru a intelege ce oameni mai sunt printre noi acum, chiar printre cei care au bani si influente. Cititi despre metodele de tortura descrise incepand cu pagina 180, aplicate de catre Securitate. Dupa ce am citit acele lucruri am simtit pur si simplu ca trebuie sa-i gasesc pe acei oameni sau pe urmasii lor si sa le fac rau, stiu ca nu este un gand bun, dar pentru acele bestii nu exista pedeapsa legala destul de mare. Efectiv acei oameni si altii care nu sunt mentionati sunt bestii in cel mai rau sens al cuvantului si merita torturati si apoi tinuti la inchisoare pana la moarte.

Repet, majoritatea oamenilor care au infaptuit ceea ce a fost dictatura comunista traiesc acum bine mersi, sunt in viata publica, economica, majoritatea lor invart banii securitatii, controleaza mafiile economice, impun curente de opinie si indoctrineaza in continuare. Acest cancer trebuie extirpat altfel progeniturile lor vor continua traditia comunista.

Astept parerile voastre dupa citirea raportului, cine citeste si nu comenteaza isi pierde respectul meu. Scuze pentru ca sunt dur, dar raportul este sfasietor pentru mine, vad cum s-a distrus Romania si multi oameni nevinovati, doar pentru ca unii sa-si exercite sado-masochismul de a fi la putere si a controla viata celorlalti.

1 comment:

Anonymous said...

este incredibil, grotesc..........parca as citi un scenariu sadic si de prost gust.....revolta? este putin spus pentru a evidentia ce se simte cand sunt parcurse acele pagini....Intr-un coltisor din sufletul meu apare multumirea ca nu m-am nascut in acele timpuri.....