Thursday, May 31, 2007

Votul uninominal

Bine v-am regasit, poate va intrebati daca am disparut, daca am fost prins de militie sau de batranii satului pe care i-am criticat mai deunazi, dar nu, pur si simplu am fost ocupat si am uitat cat de stresat sunt de viata din Romania. Dar mi-am adus aminte de blog si am zis sa mai comentez un subiect care va deveni in curand la ordinea zilei - despre votul uninominal.

Eu inteleg ca votul uninominal inseamna ca la alegeri sa te duci sa votezi nu neaparat partidul - aceasta denumire macabra data asocierii de oameni pentru a lua "puterea", respectiv de a controla masele de muncitori ai patriei - ci oamenii unul cate unul, in care iti pui increderea si pui stampila pe moaca lui in particular. Sunt total PRO votului uninominal si cat mai repede, sa vad in campanie cum isi trage fiecare spuza pe persoana lui (fizica) si cum perie alegatorii cu promisiuni personale. Si apoi pe durata mandatului se stie ca este urmarit de alegatorii care l-au votat. Dar la noi in Romania inca mai e vremea tunurilor, asa ca o data in scaun de parlamentar si senator, majoritatea sunt siguri ca nu mai prind inca o tura. Dar peste un mandat doua, poate in zece ani, o sa avem si noi - sunt optimist nu-i asa? - o "clasa politica" (ce urat suna), niste "conducatori" carora sa le pese de serviciul lor si vor tine legatura cu "poporul".

Nu vad care ar fi un motiv pentru care alegatorii, deci noi, cetatenii(!), sa nu fim pentru votul uninominal, dati-mi unul si-l mananc. Singurii care se tem de scaunele lor sunt "alesii". Deci .. la munca bai nu la intins mana!!

No comments: