Tuesday, July 17, 2007

Romanii si Ikea

Romanii au descoperit Ikea, sunt fascinati datorita marketingului exceptional al suedezilor - mai intai au gasit in clanta usii o punga transparenta cu un catalog gratuit imens, apoi au gasit lucruri interesante, preturi facute cu cap astfel incat sa cumperi, produse cu design minimalist dar eficiente, modulare, ce sa mai, romanului ii place sa cumpere de la Ikea, parcarea este plina de luni pana duminica.

Dar stiti de ce ii mai place romanului la Ikea? Pentru ca nu tot romanul are tam nesam bani sa-si ia amenajari interioare - pentru ca deja si-a luat credite si carduri avantaj sa-si ia toale, televizoare, frigidere, telefoane pe bancii bancilor. Romanului ii mai place la Ikea pentru restaurantul de la etaj. Eee .. ce desfatare .. sa bei suc si cafea cu refill cu 2,5 lei .. sa iei ciocolata cu 1,5 lei sau un hot dog cu 1 leu .. asta da preturi si servicii .. ce daca mai uiti sa duci tava dupa ce mananci, poti sa mamanci cu 11,5 lei 9 chiftelute si o cola nelimitata? Atunci hai cu mic cu mare la Ikea la masa de pranz .. si cand iesi cumperi si tu un stergar, un pahar, ceva de doi lei ca sa nu zica aia de la casa ca ai iesit cu mana goala.

Asa ca zi de zi veti gasi in timpul pranzului lume multa la restaurantul Ikea. Acum sa privim si lucrurile bune .. poate incet incet suedezii reusesc sa-i mai civilizele pe romani si stiti cum este .. daca incepi sa poti sa faci si aia, sa gusti si aia, sa ai si refill .. peste un timp nu mai este asa de interesant si ti se pare normal .. sper sa se intample asta si cu civilizatia in vreo 10 ani .. doar ca trebuie sa aiba si niste exemple - de asta spuneam intr-un post anterior cat de benefica este deschiderea turismului, mai vede si romanul pe afara cum se poarta lumea si se poarta si el la inceput pentru ca este "umblat" si pe urma sper sa ramana asa, mai putin "taran" cum sunt inca multi in romania.

No comments: